Playstation4 USB herinstallatie
Maak verbinding met een USB-opslag apparaat waarop zich een updatebestand voor herinstallatie voor versie 8.03 of later bevindtMaak verbinding met een USB-opslag apparaat waarop zich een updatebestand voor herinstallatie voor versie 8.03 of later bevindt

De melding ‘Maak verbinding met een USB-opslag apparaat waarop zich een updatebestand voor herinstallatie voor versie 8.03 of later bevindt’ komt voort uit een lees-fout op de harde schijf van je Playstation4. Soms is de foutmelding op te lossen door de software te update, hierdoor blijven je bestanden behouden.

In de meeste gevallen is het helaas zo dat de harde schijf opnieuw moet worden geïnstalleerd. Dat is op zich niet erg, je spel gegevens blijven behouden, hoewel je spelletjes opnieuw moeten worden geïnstalleerd. In-game aankopen blijven behouden. De kosten voor het opnieuw installeren van de systeem software voor je PS4 zijn € 25,-

Dit probleem kan voorkomen na een onderbreking van de stroom naar je PS4. Maar het komt ook voor als de harde schijf van je playstation aan het afsterven is. In dat geval moet de schijf worden vervangen. Het vervangen van de schijf van de playstation kost ca. 75,- (afhankelijk van de schijfgrootte). Daarbovenop komen nog de kosten voor het opnieuw installeren van je systeemsoftware. (€ 25,-).

Hoe je weet of je schijf aan het stuk gaan is? Dat weet je niet.. Wij doen niet moeilijk, als vrijwel direct na het herinstalleren de fout weer terugkomt en we vervangen de schijf voor je, dan doen we de tweede installatie voor jou voor niets!