Virus of Malware op uw computer
Virus of Malware op uw computer

Computer APK: uw computer schoon en veilig!

Bankfraude door 'foute' software, virussen, malware, een nachtmerrie voor iedereen. Hoe bewijst u dat uw pc volgens de bank criteria veilig was? De banken hebben daar onlangs een aantal criteria voor opgesteld, wanneer uw pc, tablet of telefoon daaraan voldoet, wordt u geacht voldoende te hebben gedaan aan uw beveiliging en wordt het makkelijker om niet aansprakelijk te worden gesteld voor de geleden schade. De Nederlandse Vereniging van Banken zegt hierover, voor particulieren, het volgende:

"Als consumenten zich aan de volgende veiligheidsregels voor elektronisch bankieren en - betalen houden, verminderen zij de kans sterk dat om slachtoffer te worden van fraude. Ook weten ze dan zeker dat de bank de schade vergoedt". Het gaat hierbij om 5 regels:
1. Houd beveiligingscodes geheim.
2. Anderen mogen de bankpas niet gebruiken.
3. Controleer de bankrekening.
4. Meld incidenten direct aan de bank en volg aanwijzingen van de bank op.
5. Goede beveiliging van de apparatuur die wordt gebruikt voor bankzaken.


Voor punt 5 geldt dat de geïnstalleerde software op de apparatuur, zoals computer, tablet en/ of smartphone, die voor het regelen van de bankzaken wordt gebruikt, is voorzien van actuele (beveiligings)updates. Geïnstalleerde software is bijvoorbeeld het besturingssysteem en beveiligingsprogramma’s, zoals virusscanner en firewall. Ook mag er geen illegale software zijn geïnstalleerd. Verder moet de apparatuur die wordt gebruikt voor het regelen van bankzaken met een toegangscode beveiligd zijn. Klanten moeten er daarnaast voor zorgen dat de toepassingen van de bank op hun apparatuur niet door onbevoegden zijn te gebruiken. Als laatste moeten klanten na hun bankzaken uitloggen.

Middels onze Computer APK controleren wij uw pc juist op dat laatste punt en u krijgt hiervan een certificaat. Natuurlijk blijft u zelf verantwoordelijk voor alle 5 punten en wanneer u met uw certificaat thuis direct begint met illegale software installeren wordt het toch een lastig gegeven, maar u heeft in iedergeval iets in de strijd om uw zuurverdiende gelt terug te krijgen.

Een complete computer APK inclusief certificaat kost  € 75,- en herhaling van de keuring binnen een jaar slechts 15,- Natuurlijk kunt u uw computer zo vaak als u wilt langsbrengen en laten herkeuren, zeker als u het gedrag van uw computer niet volledig vertrouwd!

Zie ook onze tarieven.