Een nieuwe laptop pc kopen
Een nieuwe laptop pc kopen

Een nieuwe laptop kopen

Nieuwe laptop
U wilt een nieuwe laptop, maar wat moet u kiezen? Al na enkele minuten online shoppen, laat staan in een winkel, begint het vanzelf te duizelen. Hoe maakt u nu een goede keuze?

Eerst en vooral, als u een nieuwe laptop koopt, zult u nooit een 'slechte' kopen. Alles wat momenteel te koop is, is goed. D

e meest bepalende factoren voor uw keuze zullen waarschijnlijk zijn

:

- het formaat van het scherm (heel klein, 15", 17" of heel groot)   - Het gewicht van de laptop (gaat u hem echt mobiel gebruiken?)
- De prijs van uw nieuwe laptop.                                                   - Wel of geen DVD speler (tegenwoordig bepalden voor de prijs)

Als u deze factoren voor u zelf op een rijtje hebt, is de keuze wat beperkter en geeft uiteindelijk de prijs waarschijnlijk de doorslag.

De prijs van een laptop

wordt nog meer als bij een desktop PC bepaald door hoe oud het model is. De nieuwste modellen zijn vreselijk duur, zodra een model 'het vorige' is, is de prijs van hetzelfde apparaat ineens 25 tot 50% lager. Precies om deze reden verkopen wij liever géén laptops, simpel gezegd is de winst op een laptop 2-5% en de levensduur van een model of serie een maand of 3. Verkopen we dus onze voorraad niet binnen 3 maanden lopen we met 1 laptop al snel 10 laptops achter. Gekkewerk.

Wij laten dit verlies gráág aan onze conculega's, wel adviseren wij u graag over het geschikte model, waardoor het shoppen ineens een stuk makkelijker wordt. Het liefst koopt u daarna een showmodel (zo'n apparaat uit de prehistorie van 3 maanden geleden) met 25 tot 50% korting. Het geld dat u daarmee bespaart gaat u een keer fijn van uit eten en met de rest verzorgen wij graag het 'bruikbaar maken' van uw nieuwe laptop. Omdat de marges op laptops zo laag zijn staat uw nieuwe laptop vrijwel zeker vol met probeer-versies van allerlei software. Een maand lang heeft u Office, Antivirus, Backup software en ga maar door. Maar wat doet u na die maand?

Ons advies is die 'rommel' meteen te verwijderen en de laptop te voorzien van echt werkende, misschien zelfs gratis produkten. U betaalt bij ons dan alleen de installatie kosten. Ook de gegevens van uw oude laptop zetten wij graag over en desgewenst voeren wij uw oude laptop af, of in sommige gevallen kopen wij hem van u over. Daarna bent u natuurlijk ook van harte welkomin onze winkel in Almere Haven om uw laptop te laten onderhouden.

Belangrijke opmerking met betrekking tot de nieuwste generatie laptops

: De nieuwste modellen komen tegenwoordig zonder z.g. 'optical', een DVD of BluRay speler. Dat scheelt gek genoeg wel tot € 200,- (terwijl een externe USB DVD speler een paar tientjes kost). Houdt u er bij zo'n apparaat wel rekening mee dat installeren van een schijfje zonder extra aanschaf geen optie is. De meeste software die u momenteel koopt echter, is gewoon te downloaden en heeft u de speler helemaal niet bij nodig. Wilt u echter DVD films gaan afspelen terwijl u niet thuis bent (vakantie, op reis) dan is een ingebouwde speler echter wel handig, anders moet u een extra apparaat mee sjouwen.