Malware verwijdering Almere Haven
Malware verwijderen Almere Haven
malware verwijderen almere haven
Na gelezen te hebben wat een Virus is, is het redelijk makkelijk om uit te leggen wat Malware is. Mal-ware ofwel Malicious Software ('foute software') is ook in meer of mindere mate schadelijke code, maar het kan zich in principe niet vanzelf over uw systeem verspreiden. Het doet het echter wel, maar heeft daarvoor een bijzonder hulpje: U.

Malware zit 'standaard' in bepaalde (meestal gratis) software die u vrijwillig download en installeert.

Door het niet-reproducerende karakter zal uw virusscanner het dan ook negeren. Ondertussen is de payload minstens zo heftig als die van een Virus.

De meest simpele vorm van Malware is de z.g. Hoax. Wie heeft er niet ooit wel 's een mailtje gekregen waarin wordt gewaarschuwd tegen nieuwe onzichtbare flitscamera's, telefoontjes van een bepaald nummer die je telefoon zouden laten exploderen of Joost mag weten wat voor onzin allemaal meer. Onderaan dat bericht staat bijna altijd iets waarin wordt opgeroepen om het bericht naar ál je bekenden te sturen en de meeste mensen doen dit dan ook trouw. U nu niet meer, want voordat u zoiets doorstuurt googled u natuurlijk vanaf nu naar een kenmerkende tekst uit het mailtje (bijvoorbeeld

Wat is Malware? Waarom laten verwijderen?

'Flitscamera' en het woord 'Hoax', bijvoorbeeld zo. De payload is in dit geval het gegenereerde email verkeer, het schadelijk karakter is het feit dat het uw tijd kost en dat van de ontvanger, om het mailtje te lezen en door te sturen!

Véél ernstiger vormen van Malware zijn toevoegingen aan uw webbrowser, zoals internet explorer of google chrome. Deze malware zich voor als 'hulpverleners' die het surfen sneller en veiliger zouden maken (denk aan de talloze 'search-bars'). In werkelijkheid zal de code zéér intens contact leggen met oneindig veel servers op het internet om uw surfgedrag kenbaar te maken en u te voorzien van reklame en omleidingen naar websites die criminelen voor u interesant vinden en niet de website waar u naar op zoek bent. Vaak veranderen dit soort stukjes software ook de standaard zoekmachine en de opstartpagina van uw browser.

Het resultaat van Malware is over het algemeen dat uw pc

vreselijk traag wordt vooral bij internet gebruik

. Vaak kunt u sommige websites helemaal niet meer benaderen, of u vraagt om bijv. Google.com maar u komt uit op downloadbullshitsoftware.com. Echt gevaarlijke Malware is in staat om werkelijk alles wat opgeslagen is in uw browser door te sturen naar de servers van criminelen. Denk hierbij aan uw interesses op internet (dat is op zich nog vrij onschuldig, dat doet Google standaard), maar ook uw opgeslagen wachtwoorden, creditcard gegevens, adres gegevens, feitelijk alles wat u ooit heeft ingetikt op om het even welke website.

Malware is extreem gevaarlijk en de grootste bedreiging is dat het NIET wordt herkent door standaard anti-virus programma's (immers: het IS geen virus). Wij van Roleba hebben wel de beschikking over zéér geavanceerde scanners en verwijderingssoftware, die deze programma's kunnen herkennen en verwijderen en doen dit dan ook graag voor u.

Het opschonen is inbegrepen bij de standaard onderzoekskosten

. Na deze scans kunt u er zeker van zijn uw computer vrij is van Malware (en Viri).