Reparatie en reinigen laptop almere haven
Reparatie en reinigen laptop almere haven
Reparatie en schoonmaken  laptop almere haven

Stof en reiniging van uw laptop PC

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, er is 1 oorzaak die jaarlijks verantwoordelijk is voor genadeloos veel slachtoffers onder laptops. Naast val- en waterschade is de grootste killer in de laptop scene iets wat iedereen standaard in grote hoeveelheden in huis heeft:                                                                    STOF.
laptop ventilator vol stof
laptop ventilator voor schoonmaken
laptop ventilator na schoonmaken
laptop koel element vol stof
Deze fan zit helemaal vol met vettige aanslag (nicotine?), alleen stofverwijderen is dan zinloos zit zo weer vol..
Deze laptop fan heeft zoveel stof verzameld dat hij niet meer draait door de prop die is ontstaan...
Dit zien we het meest: het koel element zit helemaal dicht door stof, koeling is vrijwel onmogelijk!
Als alle plakspul weer is verwijderd gaat zo'n fan weer jaren mee, maar onderhoud blijft nodig!
Laptop ventilator zeer vies

Hieronder de binnenkant van een redelijk eenvoudig te reinigen laptop

. Het koperen gedeelte zorgt voor de koeling van de video processor (bij het linker witte stickertje) en als laatste is de processor (grote vierkant).
Laptop koel systeem binnenzijde
maken, bovenstaande foto is van een eenvoudig model, alleen de onderkant moet los en dan kan men bij de fan. Soms zit de fan echter ook omgedraaid tegen het toetsenbord, onder het mainboard, dan moet de laptop volledig uit elkaar! Daarom varieert het schoonmaken van een laptop ook qua prijs per model, u vindt deze informatie op onze tarievenpagina.

Als tweede op de ranglijst staat het gevolg van de vervuilde pc. Als je maar lang genoeg een zichzelf beschermende processor weer aan blijft zetten, gaat 'ie vanzelf stuk. Helaas niet te repareren. RIP laptop!
Derde grote probleem bij laptops is de kwetsbaarheid en dan met name het beeldscherm en toetsenbord, hiervoor hebben wij een aparte pagina!
Het mag duidelijk zijn dat wanneer het lucht kanaal naar buiten (koele lucht wordt van onder naar de zijkant geblazen door het koperen koel element) geblokkeerd is door stof, zoals op de foto's hier rechts,

de laptop extreem heet wordt

(80+ graden!). Om zichzelf te beschermen zal de processor de computer daarmee uitschakelen dat gaat heel abrubt: KLIK. Voor het zover is zal de processor echter de ventilator op maximale kracht laten draaien, maar toch zal de onderkant van de laptop héél heet worden. Het mag duidelijk zijn dat simpelweg afstoffen van de buitenkant bij zoveel opgebouwd stof geen enkele zin meer heeft.

De laptop moet uit elkaar het koelcircuit moet worden schoongemaakt.

Een lastige en langdurige klus! Sommige laptops zijn makkelijk schoon te