Reparatie PC almere haven
Reparatie PC almere haven
Reparatie desktop PC

Reparatie van uw desktop PC

-

PC doet niets meer

- het lijkt wel of het aan/uit knopje niet meer werkt. Dit is meestal de voeding, incl. testen en reinigen van de pc komt deze reparatie op ca. € 50,-
-

PC gaat aan, er verschijnt wat tekst, windows start even maar eindigt dan in een blauw scherm

- Dit is een lastige, het kan zijn dat de harddisk is gecrashed, maar het kan ook het resultaat van een virus zijn. Als de harddisk niet fysiek beschadigd is, kan herinstallatie de oplossing zijn, de kosten hiervoor zijn € 35,- maar om zeker te zijn onderzoeken wij het apparaat en dit kost € 15,-. Als de harddisk echt defect is is er een mogelijkheid een gebruikte harddisk te laten monteren.
-

PC loopt spontaan helemaal vast, soms met een blauw scherm

- Dit kan de klacht hierboven zijn maar het kan ook defect geheugen zijn. Voor het vaststellen betaalt u de onderzoekskosten (€ 15,-) en (afhankelijk van de hoeveelheid geheugen in de pc) ca. € 10,- voor het testen. Soms kan besloten worden de computer met minder geheugen te laten werken, vervanging van geheugen is afhankelijk van het type dat er in zit. We hebben nog niet meegemaakt dat een dergelijke reparatie boven de € 100,- kwam.
-

PC piept, lampjes toetsenbord knipperen af en toe, geen beeld

- dit kan de videokaart zijn, kosten zijn ca. € 35,- bovenop de onderzoekskosten.
-

Geen geluid, maar de boxen zijn goed

- vaak op te lossen met een gebruikt geluidskaartje, als het niet gewoon instellingen zijn. Kosten zijn ca. € 20,- + onderzoek.
-

Geen netwerk verbindingen

- Meestal een virus of malware, kosten hiervoor zijn inbegrepen bij de onderzoekskosten. Een nieuwe netwerkkaart kost ca. € 20,-
-

Computer wordt vreselijk heet, slaat soms zomaar uit

- het uit gaan van de computer kan de interne hitte beveiliging zijn, waarschijnlijk is de computer van binnen zwaar vervuild met stof. Kosten zijn inbegrepen in de onderzoekskosten. Het kan ook zijn dat een ventilator defect is. Een gebruikte ventilator kost 5,-

Natuurlijk zijn er nog tal van klachten die minder algemeen te omschrijven zijn, meestal zijn dit software problemen. Hiervoor betaalt u de onderzoekskosten, waarna wij u een prijsopgave kunnen doen van de te verwachten kosten. In alle gevallen brengt u het liefst de computer 's morgens bij onze winkel in Almere Haven, dan is de kans groot dat u hem dezelfde middag weer terug hebt!
Vaak denkt men, dat wanneer een pc (te) traag wordt of helemaal niets meer doet, dat het einde oefening is voor het apparaat. Niets is over het algemeen minder waar. Slechts in een klein aantal gevallen is er niets meer aan te doen, in alle andere gevallen is het vaak repareerbaar en vaak ook betaalbaar. Als een pc niets meer doet kan het bijvoorbeeld de voeding zijn die het heeft begeven. Een reparatie die met onderzoekskosten mee voor de gemiddelde computer op € 50,- komt. Een trage pc kan zelfs veroorzaakt worden door een virus of malware, iets wat al voor € 15,- opgelost kan worden bij ons in Almere Haven!

Onderstaand een beknopte opsomming van problemen die wij vaak tegenkomen, snel te repareren zijn en bijna altijd voor een prijs waar je echt geen andere pc voor koopt!