Computer opschonen Almere Haven
Computer opschonen Almere Haven

Uw computer schoon en veilig maken

Computer schoon snel en veilig maken
De meest drastische methode om uw computer schoon en veilig te maken is de

fabrieksinstellingen terug te zetten of uw Operating System (Windows, Linux) opnieuw te installeren

. Houdt u daarbij wel rekening, dat álle op uw computer bestaande gegevens weg zijn, dus maakt u hiervan een backup!!! Denk ook aan een backup van uw email, wanneer u gebruik maakt van offline email programma's zoals Outlook (express), Mozilla Firebird Incredimail of Windows Live Mail (niet via uw webbrowser, dit is on-line mail). Dit is geen makkelijk klus en u moet wel een beetje een idee hebben van wat u doet.

TIP:

Als u niet weet hoe u een backup moet maken van uw email

en u wilt de herinstallatie toch zelf uitvoeren, maak dan een gratis (bijv. Hotmail of Gmail) account aan en stuur uw belangrijke mailtjes daar heen. Als u de computer opnieuw hebt geinstalleerd stuurt u de mail dan weer terug naar uw 'normale' email account.

Naast een herinstallatie van Windows waarbij de hele schijf wordt leegemaakt kunt u ook een herinstallatie doen waarbij geen gegevens verloren raken. Dat is mooi, want dan hoeft u geen backup te maken. Het nadeel is alleen dat eventuele viri die
niet alleen in de windows bestanden zitten maar ook in andere programma's, ook niet gewist worden en wanneer u deze ooit weer aanklikt, zal dit virus weer actief worden. Wij raden deze vorm van herinstallatie dan ook zeker af, temeer ook omdat de oude windows installatie behouden blijft en dus overdreven veel ruimte op uw harde schijf gebruikt.

Laten opschonen van uw pc

is de simpelste en meest effectieve methode. Wij rekenen voor een standaardscan voor een gemiddeld besmet systeem  € 15,- onderzoekskosten, bij een desktop pc is dat inclusief stofverwijdering aan de binnenzijde en bij een laptop het door bazen van het ventilatie kanaal. Mocht het zo zijn dat de besmetting heel ernstig is en dat er flink tijd nodig is om extra werkzaamheden te verrichten kan hier tot € 45,- bijkomen.

WIJ GEVEN UW PC PAS VRIJ, WANNEER WIJ ER VAN OVERTUIGD ZIJN DAT UW PC SCHOON EN VEILIG IS!!

Mocht het zo zijn dat het niet lonend is om de pc op te schonen omdat te veel bestanden besmet zijn, zullen wij u adviseren om de pc opnieuw te laten installeren (€ 35,-). Hiermee komen de totale kosten voor het schoonmaken over het algemeen op niet meer dan ca. € 50,-.

Installeren van antivirus software

zorgt er voor dat u beschermt blijft van viri, het installeren kunt u zelf maar wij doen dit ook graag voor u en kost een paar euro, wij maken graag gebruik van gratis sofware als AVG Free, Avira of Comodo. Daarnaast zijn anti Malware programma's in te handel zoals Malware Bytes, hierover adviseren wij u ook graag of installeren dit voor u. De gratis functionaliteit van Malware Bytes voorziet in een scan functie, de betaalde versie beschermt actief tegen Malware door websites die bekend staan voor het verspreiden van Malware te blokkeren. Voor de volledigheid, het is absoluut onverstandig om zonder enige antivirus software gebruik te maken van internet. Antivirus vertraagt uw systeem wel enigszins (bestanden moeten worden gechecked voor ze worden geopend en dat kost tijd) maar het valt in het niet bij de ellende die u heeft bij een virus besmetting! Over het algemeen voeren wij dit soort werkzaamheden binnen een dag uit in onze winkel in Almere Haven.
Zie ook: Computer APK met certificaat