Software overzetten in almere haven
Software overzetten in almere haven
computer programma's overzetten

Bestaande software overzetten


 

van uw bestaande naar uw nieuwe computer (laptop of desktop)

Een nieuwe laptop of desktop pc kopen is makkelijk en een kwestie van geld, maar wat dan? Kun je je oude versie van Office nog gebruiken? Hoe zit het met het spelletje waar je op level 7534 was? En hoe krijg je het voor elkaar dat alles ook weer in het nieuwe systeem werkt?
Eerst en vooral kunnen we heel duidelijk zijn over het

overzetten van programma's (software) van een oude naar een nieuwe computer

: dat kan in 99% van de gevallen eenvoudigweg niet! Wanneer een programma wordt geinstalleerd worden er bestandsmappen aangemaakt op uw pc waar de voor het programma noodzakelijk onderdelen in worden geinstalleerd. Op zich is dat nog best te kopieren naar een nieuw systeem. Maar op een veel dieper niveau in uw computer worden ook nog dingen weggeschreven, zodat uw pc weet in welke map hij moet zoeken om bijvoorbeeld het programma te starten. Deze gegevens zijn niet zomaar te kopieren en daarmee zijn de gecopieerde mappen zelf ook waardeloos:
uw pc weet immers niet waar ze staan. U kunt wel een complete backup van uw systeem maken, backup programma's nemen het register waarin al deze vermeldingen staan wel mee bij het kopieren, maar dan komen er weer problemen omdat álles wordt gecopieerd, dus ook de hardware gegevens van uw pc. Als u dan een nieuwe pc hebt, gaat het systeem niet werken omdat het nieuwe hardware tegenkomt die het in het oude systeem niet kende...

Hoe moet het dan wel? -

De enig zinvolle manier om software over te zetten is deze software opnieuw te installeren op uw nieuwe systeem

. Bij een nieuwe computer met een nieuwe Windows of Linux installatie betekent dat het rustig, programma voor programma, opnieuw opbouwen van het systeem. Soms (héél soms!) kan het mogelijk zijn om ná de nieuwe installatie van het programma tóch nog de oude mappen over te zetten van de oude naar het nieuwe systeem. Bijvoobeeld omdat u op level 7534 was van dat spelletje. Hetzelfde geldt (ook weer: soms!) voor bijvoorbeeld mail programma's die de mails opslaan op uw harde schijf. Nogmaals, sóms, kan het programma accepteren dat de oude gegevens gebruikt kunnen worden door de nieuwe installatie. Voor specifieke programma's kun je altijd googlen of kijken bij de website van de autheur van het programma. Als u de computer aanbrengt bij onze winkel in Almere Haven, adviseren wij u over de mogelijkheden!

Andere dingen waar u aan moet denken is na te gaan of de versie van het programma dat u wilt overzetten wel geschikt is voor het besturingssyteem van uw nieuwe computer. Stel dat uw oude pc of laptop windows XP draaide en uw nieuwe PC Windows 8 of 9 (denk daarbij ook aan 32 of 64 bit varianten hiervan) dan is de kans groot dat deze versie helemaal niet werkt op uw nieuwe systeem en dat u een nieuwe, recente versie van het programma moet downloaden of kopen.

Roleba Satelliet en PC service helpt u graag bij het overzetten van uw software

, de kosten verschillen natuurlijk per systeem. WIJ INSTALLEREN ALLEEN OFFICIELE VERSIES, GEEN GEKRAAKTE VARIANTEN! Ook bijvoorbeeld de herinstallatie van Windows kan alléén wanneer u een officiele licentie sticker heeft!